Scallops with Garlic & Coriander / Przegrzebki z czosnkiem i kolendrą

Original source: http://allrecipes.com/recipe/easy-garlic-lemon-scallops/

Składniki:

2o przegrzebków
1 cukinia / bakłażan
4 łyżki masła
1 łyżeczka oleju
4 ząbki czosnku, posiekane
2 łyżki sosu chilli
sok z 1 limonki
garść świerzej kolendry, drobno posiekanej

Sposób przyrządzenia:

Potnij cukinię na plastry, podsmaż na maśle i odrobinie oleju, aż kawałki warzywa będą miękkie. Wyłóż na talerz. Podsmaż na złoto na tej samej patelni (dodaj masło i odrobinie oleju w razie potrzeby) czosnek. Dodaj do czosnku sos chilli. Dodaj przegrzebki, podsmażaj przez około 2 minuty ciągle mieszając. Dodaj sok z limonki, przygotowaną wcześniej sukinię oraz posiekaną kolendrę. Podawaj na ciepłych talerzach.

Zamiast cukinii można użyć szparagów,  papryki zielonej, plaskiej zielonej fasolki, brokuły lub kapustę pak choi. Danie można podawać z makaronem spaghetti albo vermicelli.

This entry was posted in Recipies / Przepisy. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s